Single Point Smeerunits

Single Point Smeersystemen zijn compacte, zelfstandige eenheden ontworpen om een ​​nauwkeurige hoeveelheid smeermiddel af te leveren op één smeerpunt gedurende een ingestelde periode.

Single Point Smeersystemen zijn compacte, zelfstandige eenheden ontworpen om een ​​nauwkeurige hoeveelheid smeermiddel af te leveren op één smeerpunt gedurende een ingestelde periode. Ze zijn essentieel in verschillende industrieën waar regelmatige en consistente smering cruciaal is voor optimale prestaties en levensduur van machines en apparatuur.

Lubecore Logo RGB.png

G-LUBE_120ml_Lubcore_bearing_block.jpg

LUB-V-2_Lubecore.jpg

SOL-X1-150_bearing_block_Lubecore.jpg

Kenmerken:

 • Compact Ontwerp: Single Point Smeersystemen zijn typisch klein en gemakkelijk te installeren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en omgevingen.
 • Zelfstandig: Deze eenheden bevatten zowel het smeermiddel als het doseermechanisme in één behuizing, waardoor de noodzaak voor externe pompen of reservoirs wordt geëlimineerd.
 • Verstelbare Dosering: Gebruikers kunnen doorgaans de doseringssnelheid en frequentie aanpassen aan de specifieke smeereisen van de apparatuur.
 • Verscheidenheid aan Smeermiddelen: Single Point Smeersystemen kunnen worden gevuld met verschillende soorten smeermiddelen, waaronder oliën en vetten, om te voldoen aan verschillende behoeften van machines.
 • Langdurige Prestaties: Eenmaal geïnstalleerd, bieden deze eenheden consistente smering gedurende een langere periode, waardoor onderhoudsdowntime wordt verminderd en de levensduur van componenten wordt verlengd.

Hoe het Werkt:

 • Smeermiddel: Het smeersysteem wordt gevuld met het gekozen smeermiddel, zodat het goed is voorbereid op dosering.
 • Activering: Bij activering begint het smeersysteem kleine, gemeten doses smeermiddel af te geven.
 • Dosering: Het smeermiddel wordt rechtstreeks naar het smeerpunt geleid via een buizen- of spuitsysteem, waardoor een nauwkeurige toepassing wordt gegarandeerd.
 • Monitoring: Sommige modellen bevatten indicatoren om het smeermiddelniveau of de status van de dosering te bewaken, waardoor gebruikers worden gewaarschuwd wanneer bijvullen of onderhoud nodig is.

Lubecore_beverage industry.jpg

Lubecore_sewage plant_02.jpg

Lubecore_outdoor motor_2.jpg

Voordelen:

 • Verlaagde Onderhoudskosten: Door continu en gericht smering te bieden, helpen Single Point Smeersystemen onnodige storingen te voorkomen en onderhoudsintervallen te verlengen, waardoor de algehele onderhoudskosten worden verlaagd.
 • Verbeterde Apparatuur Betrouwbaarheid: Goede smering is essentieel om wrijving, hitte en slijtage aan bewegende onderdelen te verminderen, wat leidt tot verbeterde betrouwbaarheid en prestaties van de apparatuur.
 • Vereenvoudigd Onderhoud: Met geautomatiseerde dosering en instelbare instellingen vereenvoudigen Single Point Smeersystemen het smeermiddelproces, waardoor de behoefte aan handmatige interventie en toezicht wordt verminderd.
 • Milieuvriendelijke Voordelen: Door de precieze hoeveelheid smeermiddel af te geven die nodig is, minimaliseren deze systemen afval en milieueffecten in vergelijking met handmatige smeermethoden.
 • VEILIGHEID: moeilijk bereikbare plekken, smeren van de machines zonder STOP te zetten, smerige , donkere, arbeidsonvriendelijke plekken. GEEN probleem, smeren gaat altijd door, enkel nalopen ter controle en visuele inspectie. 

Toepassingen:

 • Industriële Machines: Single Point Smeersystemen worden veel gebruikt in industriële machines zoals transportbanden, lagers, pompen en kettingen.
 • Automotive: Ze worden ook gebruikt in automotive toepassingen voor het smeren van componenten zoals scharnieren, glijbanen en verbindingen. Landbouw en
 • Constructie: In zware omgevingen zoals landbouw- en bouwplaatsen helpen Single Point Smeersystemen om de prestaties van apparatuur te behouden onder veeleisende omstandigheden.
 • Voedingsmiddelen en Dranken: Deze systemen zijn geschikt voor gebruik in voedingsmiddelen- en drankenverwerkingsapparatuur, waar hygiëne en contaminatiebeheersing cruciaal zijn.


Conclusie:
Single Point Smeersystemen bieden een betrouwbare en efficiënte oplossing voor het handhaven van optimale machine prestaties door geautomatiseerde en nauwkeurige smering. Met hun compacte ontwerp, instelbare instellingen en compatibiliteit met verschillende smeermiddelen zijn ze onmisbare gereedschappen voor industrieën die onderhoudskosten willen minimaliseren en machine / equipment betrouwbaarheid willen optimaliseren.